Veel gestelde vragen over de accu's van uw scootmobiel

Accu’s en het laden.

Volg de volgende stappen om veilig uw batterijen te kunnen laden:

 1. Plaats het voorste deel van uw Scootmobiel dichtbij een standaard wandcontact.

2. Verwijder de sleutel uit het contact.

3. Zorg er voor dat handmatige vrijloop hendel in de rij positie staat.

 4. Steek het laadsnoer in het laadcontact.

5. Steek het laadsnoer in het stopcontact aan de muur. Het is aangeraden dat u uw Accu's voor 8 tot 14 uren oplaadt.

6. Als de batterijen volledig geladen zijn, trek dan eerst de stekker uit het stopcontact aan de muur en dan uit het laadcontact op uw Scootmobiel.

Hoe werkt de lader?

Wanneer uw Scootmobiel’s batterij voltage laag is, werkt de lader harder, en zend meer elektrische stroom naar de batterijen om deze op niveau te brengen. Als het voltage een volle lading bereikt, zal de lader steeds minder en minder elektrische stroom naar de batterijen sturen. Als de batterijen volledig opgeladen zijn is de stroom die verstuurd wordt door de lader bijna nul ampère. Daarom, als de lader is aangesloten blijft er stroom op de batterijen maar worden ze niet overladen. Wij raden u niet aan om de batterijen van uw Scootmobiel meer dan 24 uur op te laden.

Kan ik een andere lader gebruiken?

Laders zijn zorgvuldig geselecteerd voor een bepaald doel, en zijn speciaal geschikt bevonden voor het type, formaat, en chemische samenstelling van de betreffende accu's. Voor de veiligste en meest efficiente manier van laden van de accu's van uw scootmobiel raden we u aan uitsluitend gebruik te maken van de lader die als een origineel onderdeel bij uw scootmobiel werd geleverd. Iedere mogelijke methode waarbij de accu's afzonderlijk worden geladen is ten strengste verboden.

Wat te doen als mijn accu's niet laden?

Overtuig u er van dat de rode (+) en de zwarte (-) accu kabels correct zijn verbonden met de accupolen. Overtuig u er van dat beide accu behuizingen die buiten de accu's uitsteken in de betreffende uitsparingen in de acculader zijn gestoken. Overtuig u er van dat beide uiteinden van de stroomtoevoer volledig zijn ingestoken.

Hoe vaak moet ik de batterijen opladen?

Twee grote factoren moeten beschouwd worden wanneer u beslist hoe vaak u de batterijen moet opladen: 1 Dagelijks gebruik van uw Scootmobiel. 2 Sporadisch gebruik van uw Scootmobiel.

Met deze 2 factoren in gedachte kunt u vaststellen hoe vaak en hoe lang u uw batterijen moet opladen. Echter, u kunt enige problemen tegenkomen als u uw batterijen niet vaak genoeg oplaad en als u de batterijen niet regelmatig oplaad. Hier volgen regels die u een veilige en betrouwbare batterij lading verzorgt:

Als u uw Scootmobiel dagelijks (langere afstanden) gebruikt, laadt dan de batterijen op als u de Scootmobiel niet meer gebruikt aan het einde van de dag. Uw Scootmobiel zal elke morgen weer volledig opgeladen zijn voor uw dagelijks gebruik. We raden u aan dat u uw batterijen oplaadt voor

8 – 14 uur na elk dagelijks gebruik. Als u uw Scootmobiel 1 keer per week of minder gebruikt, laadt dan de batterijen op voor 12 – 14 uur op zijn minst 1 keer per week. Vermijd diepe ontlading van uw batterijen. Als u de scootmobiel voor een langere tijd niet meer gebruikt dan kunt u het beste de polen van de accu’s ontkoppelen (vraag aan een medewerker van de Zorgoutlet Utrecht). Als de accu’s voor een langere tijd niet meer worden belast dan zullen de accu’s langzaam leeglopen waardoor de accu’s hun kracht verliezen of defect raken. Dit valt niet onder de garantie!

Hoe kan ik voor een maximale levensduur van de accu's zorgen?

Volledig geladen, diepe cyclus batterijen zorgen voor een betrouwbare capaciteit en gaan langer mee. Houd zoveel mogelijk de accu's volledig gevuld. Bescherm uw scooter en batterijen tegen extreme hitte of koude. Batterijen die regelmatig diep ontladen worden, onregelmatig opgeladen worden, opgeslaan worden onder extreme temperaturen, of opgeslaan worden zonder een volledige lading kunnen permanent beschadigd worden en daardoor een onbetrouwbare prestatie leveren en een beperkte levensduur hebben.

Hoe kan ik de maximale afstand per lading bereiken?

Zelden zult u ideale rij-omstandigheden hebben, gladde, strakke of harde rij-oppervlakten, geen tegenwind of bochten. Vaak zult u hellingen, stoepen, bochten, wind, oneffen en losse ondergrond tegenkomen. Al deze rij-omstandigheden hebben invloed op de afstand of rijtijd per batterijlading.

Hoe kouder het buiten is hoe minder ver u kan rijden. Dit kan wel tot de helft terug gaan. Rijden met het licht aan heeft ook invloed op de actieradius.

Nu volgen enkele suggesties om de maximale afstand per batterijlading te kunnen bereiken.

Laad altijd de batterijen de dag voor gebruik.  Behoudt maar overschrijdt niet de psi/bar/kPa luchtdruk zoals die op de luchtbanden aangegeven staat.  Plan uw route om zoveel mogelijk hellingen, hobbelige of zachte ondergronden te voorkomen. Beperk uw bagagegewicht tot de noodzakelijke dingen.  Probeer zoveel mogelijk een gelijke snelheid te houden als u op uw Scootmobiel rijdt. Vermijd veel start- en stopsituaties, rij regelmatig.

Wat voor type en maat batterijen moet ik gebruiken?

Wij raden aan om diep cycle batterijen te gebruiken dat gesloten zijn en zonder onderhoud. Allebei AGM en Gel-Cell zijn diepe cycle batterijen die gelijkmatig zijn in prestatie. Gebruik geen natte cell batterijen, welke verwijderbare kappen hebben. WAARSCHUWING! Accu's bevatten corrosieve chemicalien. Gebruik alleen AGM of Gel-Cell accu's om lekkage en explosieve condities te verminderen. LET OP: Gesloten batterijen zijn niet duurzaam. Verwijder de kappen niet.

Hoe vervang ik een accu in mijn scootmobiel?

Wij raden u aan om dit over te laten aan een medewerker van Zorgoutlet Utrecht. De medewerkers zijn gespecialiseerd in het vervangen en evt onderhoud van uw accu’s.

Waarom lijken mijn nieuwe accu's zwak?

Diep-cyclus accu's gebruiken een verschillende chemische technologie dan die gebruikt in auto batterijen, nikkel-cadmium batterijen en andere, veel voorkomende batterijen. Diep-cyclus accu's zijn specifiek ontwikkeld om kracht te leveren, te ontladen, en dan weer relatief snel op te laden. Wij werken nauw samen met batterijen fabrikanten om accu's te gebruiken die het beste de specifieke behoeften van uw scootmobiel ten goede komen. Hitte vermindert de laadkracht van een batterij, kou vertraagt de laadkracht beschikbaar en rekt de tijd uit die nodig is om de batterij opnieuw op te laden. Het kan een paar dagen duren voor de temperatuur van uw scootmobiels accu's zich aanpassen aan hun nieuwe kamer of omgeving temperatuur. Belangrijker nog is dat het een paar opladings cyclussen duurt vooraleer de critische chemische balans is bereikt die diep cyclus batterij topprestaties laat leveren en een lang leven laat leiden. Volg de volgende stappen om ervoor te zorgen dat u uw nieuwe accu's een goede start bezorgt:

 

1. Laad uw accu's volledig op voordat u ze de eerste keer gebruikt. Deze lading brengt de accu's tot 88% van de top prestatie.

2. Gebruik uw scootmobiel in veilige en vertrouwde gebieden. Rij in het begin traag en rij niet te ver van uw thuis of van uw vertrouwde omgeving totdat u gewoon bent geraakt aan de bediening van uw scooter en u de batterijen van uw scooter voor de eerste maal correct hebt laten werken.

3. Laad uw accu's volledig op. Deze lading brengt de accu's tot over 90% van de top prestatie.

4. Gebruik uw scootmobiel.

5. Laad uw accu's wederom volledig.

6. Na vier of vijf ladingen brengt dit de accu's tot 100% van de top prestatie en zullen ze per lading een langere tijd meegaan.

© 2013 - 2021 Zorgoutlet Utrecht | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel